Solutii opensource

Optand pentru solutiile opensource de la Covinton aveti posibilitatea sa eficientizati si chiar sa reduceti costurile infrastructurii IT.
Fiind bazate pe Linux, aceste solutii va ajuta nu numai sa reduceti costurile dar aduc si un plus de performanta, stabilitate si siguranta pentru o infrastructura IT care pur si simplu functioneaza.

Ce este Linux?

Linux, Solutii opensource, Web server, Mail server,        Este un sistem de operare ce poate schimba complet modul in care lucrati. Comparandu-l cu Windows, Linux-ul are foarte multe avantaje: nu are nevoie de antivirus pentru ca nu are virusi, este foarte stabil, ruleaza pe computere cu performante slabe, computere pe care Windows nici nu poate fi instalat, si nu in ultimul rand este gratuit. Vine preinstalat cu o multime de aplicatii gratuite printre care alternative pentru Microsoft Office si Outlook, fiind gata de lucru de la prima pornire.

        Pentru a experimenta lucrul cu o distributie de Linux vizitati site-ul Ubuntu accesand link-ul urmator: Ubuntu Tour. Pe langa Ubuntu exista nenumarate distributii de Linux, fiecare cu particularitatile ei, toate avand insa avantajele mentionate anterior. Puteti afla mai multe despre cateva dintre acestea accesand link-urile urmatoare: Elementary OS, Fedora, OpenSUSE, Linux Mint, etc.

Cum puteti folosi Linux?
Linux, Solutii opensource, Web server, Mail server,        Datorita avantajelor pe care le are, Linux este din ce in ce mai folosit in companii. Exista insa si cazuri cand trecerea de la Windows la Linux nu este posibila, sau usoara, si anume atunci cand utilizatorii sunt nevoiti sa utilizeze programe ce nu ruleaza sau nu au un echivalent destul de bun in Linux (cum ar fi Corel Draw, AutoCAD, programe de editare audio-video, etc).

        Daca doriti sa aflati cum puteti dumneavoastra sa utilizati Linux si cum va putem ajuta noi in aceasta privinta, nu ezitati sa ne contactati.


Ce inseamna infrastructura Thin Client?

        Un terminal thin client este un computer foarte mic al carui rol este de a conecta monitorul, tastatura, mouse-ul si celelalte periferice ale utilizatorului la o statie de lucru. Ideea de baza a unei infrastructuri thin client este inlocuirea mai multor computere cu o singura statie de lucru foarte performanta pe care ruleaza toate procesele si unde sunt stocate toate datele, accesul la aceasta fiind facut prin terminale numite thin client. Atat statia de lucru cat si terminalele sunt conectate intr-o retea LAN, putand astfel sa comunice intre ele.

Care sunt avantajele?
Linux, Solutii opensource, Web server, Mail server,        Avantajele infrastructurilor thin client sunt numeroase: stocarea centralizata a datelor crescand astfel securitatea informatiei, mentenanta hardware si upgradarea unui singur sistem - statia de lucru (terminalele thin client nu necesita mentenanta si nici upgradare in timp), managementul centralizat al resurselor hardware, etc.

        Toate caracteristicile infrastructurilor thin client le recomanda ca fiind solutii ideale prin care companiile pot reduce costurile. Consumul redus de energie electrica a terminalelor (5 W/thin client VS 350 W/computer normal), mentenanta redusa si managementul centralizat contribuie la eficientizarea costurilor, atat a celor de functionare cat si a celor de implementare a unei infrastructuri IT.

        Unul din avantajele solutiei oferite de Covinton este ca puteti folosi computerele actuale in locul thin client-urilor, putand astfel combina securitatea oferita de managementul centralizat cu performanta oferita de mai multe statii de lucru ce proceseaza informatia in acelasi timp. Obtineti astfel o infrastructura stabila, sigura si performanta la o fractiune din costul upgradarii tuturor computerelor.

        Daca doriti sa aflati cum puteti beneficia de o infrastructura thin client si cum va putem ajuta noi in aceasta privinta, nu ezitati sa ne contactati.


De ce sa gazduiti propriul web / mail server?

Linux, Solutii opensource, Web server, Mail server,        Internetul a devenit o resursa utilizata zilnic si accesibila aproape de oriunde, de aceea website-ul este una din cele mai ieftine modalitati de a va face cunoscute produsele si serviciile unui numar foarte mare de potentiali clienti.

        Desi ofertele pentru gazduire web sunt din ce in ce mai multe, siguranta datelor, controlul total asupra resurselor serverului cat si costul scazut de implementare ne determina sa recomandam gazduirea website-ului si mail-urilor pe propriul server ca fiind ce mai buna solutie. In plus, solutia de gazduire de la Covinton vine si cu o platforma webmail pentru accesul la mail-uri din orice browser, de oriunde.

        Daca doriti sa aflati cum puteti dumneavoastra sa gazduiti propriul server Web / Mail si cum va putem ajuta noi in aceasta privinta, nu ezitati
sa ne contactati.


De ce sa gazduiti propriul FTP / SAMBA server?

Linux, Solutii opensource, Web server, Mail server,        Daca lucrati intr-o companie unde multe din resursele IT sunt impartite intre utilizatori (fie ca este vorba de file sharing sau printer sharing) atunci serverul SAMBA este solutia ideala. Asigurand managementul centralizat al resurselor si drepturilor fiecarui utilizator, acest server simplifica foarte mult infrastructura IT.

        Daca doriti ca pe langa accesul local la fisierele din retea aceste sa fie disponibile si din internet pe o multitudine de dispozitive mobile atunci serverului SAMBA i se poate adauga un server FTP, construind astfel o solutie completa de file si printer sharing, accesibile atat din retea cat si din internet.

        Daca doriti sa aflati cum puteti dumneavoastra sa gazduiti propriul server FTP / SAMBA si cum va putem ajuta noi in aceasta privinta, nu ezitati
sa ne contactati.


De ce router / gateway Linux?

Router / gateway Linux        Tinand cont ca routerul este legatura dintre reteaua locala si internet, trebuie acordata o deosebita atentie configurarii si securizarii acestuia, in asa fel incat informatiile din reteaua locala sa ramana private iar accesul din exterior sa se faca punctual. Linux este cel mai sigur sistem de operare din lume, ceea ce il face potrivit pentru a fi implementat intr-o solutie router / gateway.

        Asadar, cu ajutorul sistemului de operare Linux si al firewall-ului integrat numit NETFILTER / IPTABLES se pot construi sisteme extrem de sigure pentru securizarea si monitorizarea conexiunii de acces la internet. In plus, se pot aplica nenumarate filtre traficului de date pentru blocarea anumitor site-uri sau programe si se pot genera rapoarte cu site-urile vizitate sau banda consumata de fiecare utilizator in parte, facilitati adesea implementate doar pe echipamente de nivel enterprise, cu costuri de achizitie foarte mari.

        Daca doriti sa aflati cum puteti dumneavoastra sa gazduiti propriul server FTP / SAMBA si cum va putem ajuta noi in aceasta privinta, nu ezitati
sa ne contactati.