Blog

NVIDIA dezvaluie Tegra 4 si multe altele

Mentenanta IT, IT Outsourcing

        NVIDIA este o companie care dezvolta in principal procesoare pentru placi grafice, deci era normal ca cea mai mare parte a conferincei sa fie axata pe gaming. Cum ziceam si mai sus, cea mai importanta parte a evenimentului a fost procesorul Tegra 4, pe care il vom gasi in multe telefoane, tablete si computere portabile in perioada urmatoare. Acesta include un procesor Cortex A15 quad-core, alaturi de 72 de nuclee grafice.

        Da, ati citit bine. Procesorul grafic din noul Tegra 4 ofera mai multe nuclee decat ne-am fi imaginat vreodata. Conform NVIDIA, Tegra 4 ofera performanta de sase ori mai mare in aplicatii 3D decat predecesorul sau si viteza de doua ori mai mare in browsing si alte astfel de aplicatii. Un modul 4G inca nu a fost integrat in cipul principal, insa dezvoltatorii vor putea opta pentru generatia a cincea de procesoare NVIDIA Icera i500. O functie de procesare foto a fost de asemenea inclusa, care este capabila sa capteze imagini HDR statice sau in miscare in timp real. Nici partea de eficienta energetica nu a fost ignorata, noul procesor necesitand 45% mai putina energie decat Tegra 3.

        Alaturi de acest procesor a fost prezentat si un nou dispozitiv care il integreaza. Este vorba despre consola de jocuri Project Shield, care vine cu un design foarte interesant si functii atractive. In primul rand, acest nou gadget include un display tactil de 5 inci cu rezolutie 720p si un gamepad complet de care este atasat. Acesta va putea rula atat jocuri pentru Android, dar va putea si sa faca streaming de pe un PC pentru a juca orice titlu instalat pe acesta. Mai mult, acesta pare a se comporta ca un gamepad normal, ceea ce inseamna ca Steam Big Picture poate fi accesat direct de pe dispozitiv, fara nevoia de a interactiona cu software-ul prin intermediul unui mouse. Din pacate, Project Shield nu a primit un nume oficial, un pret sau o data de lansare. Detaliile complete ar putea veni in cadrul CES 2013, sau candva in 2013, daca acest dispozitiv va deveni intr-adevar un gadget pentru consumatori.

Sursa: playtech.ro

By : Georgian /May 22, 2013 /Network, News /0 Comments

0 Comments