Blog

Comisia Europeana vrea sa impuna internet fara restrictii

Mentenanta IT, IT Outsourcing

        Statistic, in intreaga Europa, peste 100 de milioane de utilizatori intampina zilnic restrictii impuse de operatorii de telefonie sau de internet. Acestea includ taierea accesului la servicii de VoIP, gen Skype sau Viber, cat si de mesagerie instant, gen WhatsApp. Tot aici intra si restrictionarea accesului la anumite website-uri. Pentru ca problema nu pare nici pe departe sa se remedieze de la sine si pe batranul continent doar in Olanda si Slovenia exista o legislatie care previn astfel de situatii, Comisia Europeana a decis sa se implice in solutionarea ei.

        Servicii precum Voice over Internet Protocol (VoIP) sau servicii de mesagerie – precum Skype si WhatsApp – ofera un nivel real de inovatie consumatorilor, din pacate, unele ISP-uri in mod deliberat degradeaza acele servicii sau le blocheaza direct din simplul motiv de a evita competitia.

         Neeli Kroes, vice presedinte la Comisia Europeana si director pe zona de servici digitale, si-a exprimat intr-un mod vadit frustrarea legata de situatia actuala, exprimand in acelasi timp o intentie clara de a schimba radical, in cel mai scurt timp, situatia in care ne aflam.

        Cea mai mare problema vizeaza limitarile ascunse in contracte stufoase si restrictiile care nu sunt evidente decat pentru un procent foarte mic dintre abonatii la un serviciu de internet mobil sau fix. In practica, ne putem astepta ca pana la sfarsitul lui 2014 sa nu mai existe taxe de incheiere arbitrara a unui contract pentru utilizatori. Tot pana atunci ar trebui sa putem folosi fara probleme Skype, Viber sau WhatApp pe orice abonament de date de la orice operator de telefonie mobila. Merita retinut ca tot Comisia Europeana a stat in spatele scaderilor substantiale la tarifele de acces la internet in roaming. Cu alte cuvinte, indiferent cat de radicale sunt schimbarile, acestea au toate sansele sa reflecte in realitate.

Sursa: playtech.ro

By : Georgian /March 14, 2013 /Network, News /0 Comments

0 Comments